Mannentrend: Monks Rubriek: Inspiratie

Eén van de schoentrends voor mannen in 2015 is de Monk shoe. Of vrij vertaald: schoenen met gespen over de wreef. 

Monks versus Oxfords Monks zijn nette schoenen, die niet perse gedragen worden door monniken of leden van een band uit de jaren ’60 en ‘70. Nee, ze kenmerken zich door een zogenoemde monk-strap, een band met één of meer gespen die over de wreef van de schoen loopt.

Monks zijn minder formeel dan Oxfords, de geklede schoen die je veel bij Omoda ziet. Ze staan altijd goed onder een pantalon, maar misstaan ook zeker niet onder een mooie jeans.

Keur en kleurJe ziet Monks vooral in gladleer of suède, maar een combinatie van die twee komt ook voor. Bij sommige ontwerpen geven broguesgaatjes wat meer detail en een formelere uitstraling. Natuurlijk zijn ze te krijgen in de populairste kleuren voor geklede schoenen: bruin, cognac, grijs, zwart en blauw.

Bij Omoda zie je de Monks terug in de collectie van internationale merken, zoals Giorgio en Magnanni. Maar ook onze Nederlandse topmerken Greve, Van Bommel en Van Lier volgen de trend op de voet. Draag je graag nette schoenen met een hippe twist? Dan mag een paar Monks niet ontbreken. Of je nu naar je werk gaat of naar een feestje, dit jaar horen Monks erbij. 

Shop je monks online: 

 

 

SHOP:        HERENSCHOENEN            GEKLEDE SCHOENEN            VAN BOMMEL            VAN LIER            GREVE            

 

 

 

Maurits
door Maurits
Lees ook
0 Favorieten

Favorieten bewaren & vergelijken

Terug naar de shop

Klik hier om verder te winkelen

Omoda.nl maakt gebruik van cookies