Klassieker: Puntige herenschoenen Rubriek: Inspiratie

puntige herenschoenen

Eigenlijk zijn ze nooit uit de mode geweest, de herenschoenen met een puntige neus. Een stukje geschiedenis.

Tijdens een bezoek aan de schoenenexpositie in het Modemuseum in Antwerpen ben ik heel wat wijzer geworden. In geschiedenis ben ik altijd geïnteresseerd en natuurlijk ook in toffe, puntige herenschoenen. Maar waar ze hun oorsprong hebben? Dat leerde ik op deze boeiende expositie.

Babouches Al vanaf de late Middeleeuwen dragen mannen in Europa puntige schoenen. Maar de puntschoen heeft zijn oorsprong in het Midden-Oosten. Hier liepen mannen op babouches, beter bekend als de slippers van Aladdin.

prachtige puntschoenen

Bestemming: EuropaHet waren de kruisvaarders die de schoenen naar Europa brachten. Inmiddels was het modelletje omgedoopt tot poulaines. Later, in de twintigste eeuw, omarmden de dandy’s, de teddy boys en de cowboys de puntige schoenen.

pittig puntig

Sky highWat geldt voor hakken bij dames, gold in die tijd ook voor de punten van heren: hoe hoger, hoe beter. In de veertiende eeuw waren in Engeland zelfs regels voor wie welke punthoogte mocht dragen. Hoe hoger de punt, hoe hoger de sociale klasse.

herenschoenen met een punt

Puntjes op de iVanuit Europa zijn de puntschoenen uiteindelijk in Amerika beland. Mannen van over de hele wereld raakten gecharmeerd van het puntige schoeisel. En nog steeds, denk maar aan de geklede schoenen en cowboyboots. Nog één extreem voorbeeld: in Mexico worden nu nog boots gedragen met punten, die tot negentig centimeter boven de grond gaan.

Maak een punt met deze herenschoenen:

VERDER SHOPPEN:
GEKLEDE SCHOENEN            ENKELBOOTS

 

VERDER LEZEN:
POINT IT OUT: PUNTIGE SCHOENEN (VOOR DAMES)

Maurits
door Maurits
Lees ook
0 Favorieten

Favorieten bewaren & vergelijken

Terug naar de shop

Klik hier om verder te winkelen

Omoda.nl maakt gebruik van cookies